Štrudla sa orasima: Starinski recept za štrudlu sa orasima

12/01/2024

4,0
Rated 4,0 out of 5

Znamo da volite štrudlu sa makom, a ukoliko volite orahe, onda nema bolje poslastice od štrudle sa orasima. Da biste napravili savršen kolač, najvažnije je da obratite pažnju na testo.

Sastojke zasigurno imate kod kuće, te neće morati da gubite vreme na nabavku. Zajedno sa vama počinjemo da pripremamo štrudlu, čiji će vas miris i ukus očarati.

Vreme kuvanja

120min

Broj osoba

13

Broj kalorija

195

Štrudla sa orasima - Sastojci

kilogram brašna kocka kvasca
prašak za pecivo (kesica)
5 kašika šećera
4 kašike ulja
2 jaja
2 dl vode
2 dl mleka

Za fil:
450 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
mleko (po potrebi)

Štrudla sa orasima - Priprema

  1. Kvasac potopite u mlaku vodu.
  2. Zatim dodajte šećer (2 kašike) i ostavite da kvasac nadođe.
  3. Umutite jaja i preostali šećer, pa naspite prašak za pecivo, kvasac, ulje i toplo mleko.
  4. Brašno se postepeno dodaje, a potom umesite testo.
  5. Stavite da naraste i prekrijte krpom.
  6. Podelite ga na dva dela i razvucite oklagijom.
  7. U šerpu naspite mleka, šećer i mlevene orahe.
  8. Mešajte dok orasi ne omekšaju.
  9. Filujte, a zatim urolajte u štrudlu
  10. Stavite u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Slobodno se pohvalite da imate najbolji recept za štrudlu sa orasima. Ako kojim slučajem volite drugačije poslastice, onda obavezno pogledajte naše recepte za kolače i posne torte.

Foto:Shutterstock

Ocenite recept: Štrudla sa orasima

Podelite sa vašim prijateljima recept: Štrudla sa orasima