20/08/2023
Vreme kuvanja
60min
Broj osoba
8
Broj kalorija
354
kilogram brašna (meko, tip 400)
500 ml mleka
50 g kvasca
3 kašike masti (ravne)
3 kašike šečera (ravne)
kašičica soli
kašičica šećera za kvasac
2 žumanca
Sastojci su tu, počinjemo sa spremanjem.
1. Najpre u mleko (mlako) izdrobite kvasac, ubacite 2 kašičice i odložite da nadođe.
2. Potom u zasebnoj posudi umutite 2 žumanca, mast, šećer i so.
3. Za kraj naspite nadošli kvasac.
4. Mešajte polako i brašno dodavati postepeno.
5. Za testo je važno da bude srednje meko, a pogotovu da se ne lepi za radnu ploču i šake.
6. Ostavite testo da odstoji 30 minuta.
7. Pošto odstoji, razvucite ga na debiljnu ne veću od 1 cm.
8. Koristite čašu kako biste napravili krugove, a njih sklonite sa strane i neka odstoje nekoliko minuta.
9. Dobro zagrejte ulje, a potom neka temperatura bude umerena.
10. Pre nego što ubacite krofne, još malo ih istanjite.
11. Vodite računa da kada krofne spuštate da strana koja je bila na stolu, sada ide na površinu.
12. Kada budu gotove, možete ih služiti odmah tople.
Ovaj recept odnosi se na šuplje krofne, bez ikakvog fila. Po njima možete posuti šećer u prahu ili premazati nekim džemom. Obavezno probajte ovaj recept za krofne i javite nam utiske, sigurni smo da će vas oduševiti.
Ukoliko volite nešto drugačije slatkiše, pogledajte kakvi sve recepti za torte postoje na našem sajtu. Naša preporuka su plazma i čokoladna torta. Teško nam je da se odlučimo.
Izvor slike: shutterstock.com