07/11/2023
Vreme kuvanja
60min
Broj osoba
8
Broj kalorija
146
Za biskvit:
4 jajeta
220 ml ulja
220 g šećera
450 g brašna
kesica i po praška za pecivo
150 ml mleka
Za preliv:
150 g čokolade za kuvanje
300 g margarina (može i maslac)
250 ml mleka
čaša i po šećera
kokos 250-300 g
1. Najpre je potrebno da odvojite žumance i belance za biskvit.
2. Dobro umutite belance i potom dodajte šećer.
3. Mutite još malo, a zatim se dodaje žumance.
4. Sada treba dodati mleko i ulje, ali najpre smanjite brzinu miksera.
5. Pomešajte brašno i prašak za pecivo.
6. Dobijenu smesu naspite u prethodnom umućena belanca.
7. Mešajte i vodite računa da smesa ne padne.
8. Obložite pleh papirom za pečenje i pecite biskvit na 200 stepeni dok ne dobijem rumenu boju.
9. Kada bude gotovo odložite sa strane da se ohladi.
10. Kako se biskvit ohladi isecite ga na kocke.
11. U zasebnu posudu stavite margarin (maslac) i dodajte čokoladu.
12. Pošto se sve istopi, sipajte mleko, šećer i sačekajte da provri.
13. U posebnu činiju sipajte kokos.
14. Nephodno je da koristite viljušku kako biste umočili kocke u čokoladu, a potom ih odložite sa strane kako bi višak kapljica čokolade otpao. Drugom viljuškom kocke uvaljajte u kokos, a možete koristi i kašičicu da pospete ga pospete. Stvar izbora.
15. Kada završite stavite čupavce sa kokosom u frižider da se stvrdnu.
Čupavci su spremni za posluženje. Naša preporuka je da sklonite koji sa strane, jer treba nešto i vama da ostane. Ne sumnjamo da vam se recept dopao i podelite ga sa prijateljima i porodicom. Šteta da i drugi ne uživaj u ovoj divnoj poslastici.
Ako postoje drugačiji recepti i način kako se spremaju čupavci, obavezno podelite s nama. Mi ovaj kolač obožavamo, te ćemo rado isprobati svaki recept.
Izvor slike: shutterstock.com