Posne krofne: Brz i jednostavan recept za posne krofne

03/02/2024

4,0
Rated 4,0 out of 5

Malo ko ne voli domaće krofne. Mekane i vazdušaste, prosto im je teško odoleti. A da li imate recept za domaće posne krofne? Ovaj recept preporučujemo i kada nije vreme posta. Uz naš recept za posne krofne možete da uživate u svim prilikama.

Vreme kuvanja

60min

Broj osoba

8

Broj kalorija

128

Posne krofne - Sastojci

1 kg brašna
500 ml mlake vode
80 g kvasca (svežeg)
100 g margarina (posni)
4 kašike šećera
šećer u prahu
4 vanilin šećera u prahu

Posne krofne - Priprema

  1. U činiju sipajte mlaku vodu, a potom dodajte kašičicu šećera, kašičicu brašna i kvasac. Ostavite da nadođe.
  2. Potom sjedinite margarin i šećer.
  3. Zatim dodajte smesu s nadošlim kvascem i brašnom, pa umesite testo. Kod testa je najvažnije da bude glatko.
  4. Ostavite da testo nadođe, a potom pravite krofne prema sopstvenoj želji.
  5. Zagrejati ulje u šerpi, neka bude debljine 2 prsta.
  6. Komade testa stavljajte u ulje pažljivo, najpre ide gornja strana.
  7. Krofne prižite u ulju 30 sekundi sa obe strane. Dok ne porumene i ne dobiju zlatnu boju.
  8. Pošto krofne budu gotove, pospite šećer u prahu preko.

To je to. Sada znate kako se prave najlepše krofne! Ako želite klasične krofne, imam i taj recept. Uživajte u posnim krofnama tokom cele godine i javite nam kako vam se dopadaju. Tu su i preostali recepti za posne kolače i torte.
Izvor slike: shutterstock.com

Ocenite recept: Posne krofne

Podelite sa vašim prijateljima recept: Posne krofne