Posna pita sa višnjama – jedini domaći recept koji ćete koristiti

26/05/2024

0,0
Rated 0,0 out of 5

Naš recept za klasičnu pitu sa višnjama je bio pun pogodak, a sada treba da probate posnu. Ukoliko ste ljubitelj posnih kolača ili torti, onda ovaj recept ne smete da zaobiđete.

Vreme kuvanja

90min

Broj osoba

4

Broj kalorija

408

Posna pita sa višnjama - Sastojci

  • 500 g kora
  • 700 g višanja
  • 500 g šećera
  • 300 ml kisele vode
  • šolja ulja
  • 50 g griza

Posna pita sa višnjama - Priprema

Od 500 g gotovih kora trebalo bi da dobijete 6 rolata. Dakle, 3 kore za 1 rolat.

  1. U zasebnoj posudi umutite kiselu vodu i ulje.
  2. Dobijenom smesom namažite prvu koru, a zatim stavite kašiku šećera preko cele kore.
  3. Identičan postupak je sa drugom i trećom korom.
  4. Na treću koru na samom početku kore stavljamo višnje, kašiku šećera i kašiku i po griza.
  5. Potom uvijte sve u rolat.
  6. Isto važi i za ostale kore.
  7. Napravite smesu koristeći šećer, kiselu vodu i malo ulja, pa time odozgo poprskajte kako bi kora za pitu bila
  8. hrskavija.
  9. Poređajte u pleh i peći dok korice ne dobiju zlatnu boju.
  10. Kada bude gotovo, možete posuti šećer za dekoraciju.

I sami vidite da se posna pita sa višnjama lako sprema. Ako volite posno, onda je naša preporuka da isprobate ovaj recept za posnu pitu sa višnjama.

Foto:Shutterstock

Ocenite recept: Posna pita sa višnjama

Podelite sa vašim prijateljima recept: Posna pita sa višnjama