Pita sa jabukama: Starinski recept za sve prilike

03/09/2023

5,0
Rated 5,0 out of 5

Iako se recepti na sajtu uglavnom u vezi sa tortama i kolačima, rešili smo da pridodamo još neke. To se najviše odnosi na spremanje raznih pita. Počinjemo, naravno, tako što vam predstavljamo recept za pitu sa jabukama!

Pita sa jabukama spada među omiljene poslastice. Jabuka je sama po sebi ukusna i sočna, a kada joj se dodaju ostali sastojci, dobijamo savršen dezert - pitu sa jabukama. Dosad ste uvideli da su svi naši recepti domaći, zato ne menjamo dobre stvari. U nastavku tekst čeka vas recept i kako se priprema pita sa jabukama korak po korak.

Vreme kuvanja

40min

Broj osoba

6

Broj kalorija

237

Pita sa jabukama - Sastojci

Količina sastojaka namenjena je za 6 do 8 ljudi, dok se pita sprema oko 40 minuta.

2 kg jabuka
600 g kora za pite (tanke)
13 kašika šećera
7 kašika griza
malo cimeta

Pita sa jabukama - Priprema

Najpre je potrebno da kompletna količina jabuka oljušti i izrenda.
Potom uzimajte po 3 kore, a svaku premažite s malo ulja i preko posuti šećer.
Pošto dođete do treće kore, preko stavite izrendane jabuke i poprskajte ih s malo ulja.
Zatim posut preko cimet, 3 kašike šećera i kašikom griza.
Sve uvijete u rolat, a zatim stavite u pleh.
Pleh je potrebno da prethodno nauljite. Postupak ponavljate dok se kore i ostali sastojci ne potroše.
Kada sve završite rolat premažite uljem.
Rernu najpre zagrejte na 250 stepeni, a potom smanite na 200.
Pitu sa jabukama pecite oko 25 minuta, dok ne porumeni.
Kada pita bude gotova, preko nje posuti šećer u prahu.

Vaša pita sa jabukama je gotova i spremna za posluživanje. Vidite i sami da je recept jednostavan. Prateći korake, bez problema ćete napraviti pitu sa jabukama i svi prisutni će uživati u svakom zalogaju.

Ako više volite nešto drugačiji fil, onda obavezno probajte recept za pitu sa višnjama.

Izvor slike: shutterstock.com

Ocenite recept: Pita sa jabukama

Podelite sa vašim prijateljima recept: Pita sa jabukama