03/09/2023
Vreme kuvanja
40min
Broj osoba
6
Broj kalorija
406
Sastojci se uvek mogu prilagoditi vašim potrebama. Ova količina predviđena je za 6 do 8 osoba, a sprema se oko 40 minuta.
4 jaja
1.5 šolja šećera
1.5 šolja griza
šolja ulja
šolja jogurta
kesica praška za pecivo
pakovanje gotovih kora
500 g višanja
čaša vode
čaša šećera
Počinjemo od fila kojim ćete premazati kore.
1. Umutite zajedno jaja, griz, ulje, šećer, prašak za pecivo i jogurt.
2. Od količine kora zavisi koliko rolata dobijate. Trebalo bi da dobijete 4 rolata.
3. Odvojite kore i na svaku namažite fil.
4. Na poslednju koru ide fil, a potom višnje.
5. Sve kore urolati.
6. Pecite na 200 stepeni.
7. Pošto porumeni, znaćete da je pita gotova.
8. Odložite da se pita ohladi, a za to vreme spremite preliv.
9. Zajedno kuvajte šećer i vodu - šerbet (pravi se tako što se pečeni šećer prelije vodom, a potom kuva dok ne provri.
10. Kada bude gotov, prelijte ga preko pite.
Postoje recepti u kojima se griz zameni s brašnom, a prašak za pecivo sa sodom bikarbonom. Nama je ovaj recept pun pogodak i mi se njega držimo.
Vaša pita sa višnjama sada je spremna za goste. Recept za pitu je jednostavan, tako da ćete očas posla spremiti ovu izvanrednu pitu i uživati dok je jedete.
Osim toga, mi vam preporučujemo da probate još neki recept sa našeg sajta. Među nama vlada večite dilema, da li je bolji recept za plazma ili reform tortu.
Izvor slike: shutterstock.com