Banana hleb: Recept za sve prilike i svačiji ukus

18/10/2023

5,0
Rated 5,0 out of 5

Iako je sajt usmeren na kolače i torte, nije u redu da zaboravimo na slatke pite i peciva. Tu se nalaze razne recepti u kojima ćete zasigurno uživati, a danas vam donosimo još jedan izvrstan recept - u pitanju je banana hleb.

Teško da neko ne voli domaći i topao hleb, nemojte se libiti da dodate malo banane i isprobate ovaj recept. Verujte nam da ćete se prijatno iznenaditi, ako dosad niste imali prilike da pravite ovu poslasticu.

Najbolja stvar kod banana hleba je to što može da se posluži u svim prilikama. Sada imate recept za kojim uvek možete da posegnete ako je u pitanju okupljanje društva ili neka proslava.

Vreme kuvanja

60min

Broj osoba

4

Broj kalorija

326

Banana hleb - Sastojci

200 g integralnog brašna
120 g smeđeg šećera
kesica praška za pecivo
3 banane
100 g putera
2 jaja
50 g oraha
kašičica cimeta
so

Banana hleb - Priprema

U pleh stavite papir za pečenje i namažite puterom.
U oveću činiju naspite brašna, prašak za pecivo, šećer i sve dobro promešajte.
Zatim otopite puter i prelijte suve sastojke.
Potom umutite jaja i izgnječite banane, a zatim ih dodajte u smesu.
Iseckajte orahe i njih ubacite u smesu, dodajte cimet.
Sve zajedno dobro promešajte i sipajte u pleh.
Hleb pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.
Da biste znali da je gotovo, ubodite ga čačkalicom i ako je suva, vaš banana hleb je spreman!

Sigurni smo da ćete brzo smazati banana hleb i da neće dugo potrajati. Podelite ovaj recept s prijateljima, jer nije lepo da krijemo tajnu savršenog banana hleba od drugih.

Foto:Shutterstock

Ocenite recept: Banana hleb

Podelite sa vašim prijateljima recept: Banana hleb