18/10/2023
Vreme kuvanja
60min
Broj osoba
4
Broj kalorija
326
200 g integralnog brašna
120 g smeđeg šećera
kesica praška za pecivo
3 banane
100 g putera
2 jaja
50 g oraha
kašičica cimeta
so
U pleh stavite papir za pečenje i namažite puterom.
U oveću činiju naspite brašna, prašak za pecivo, šećer i sve dobro promešajte.
Zatim otopite puter i prelijte suve sastojke.
Potom umutite jaja i izgnječite banane, a zatim ih dodajte u smesu.
Iseckajte orahe i njih ubacite u smesu, dodajte cimet.
Sve zajedno dobro promešajte i sipajte u pleh.
Hleb pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.
Da biste znali da je gotovo, ubodite ga čačkalicom i ako je suva, vaš banana hleb je spreman!
Sigurni smo da ćete brzo smazati banana hleb i da neće dugo potrajati. Podelite ovaj recept s prijateljima, jer nije lepo da krijemo tajnu savršenog banana hleba od drugih.
Foto:Shutterstock