Beli anđeo torta: Najbolji recept za tortu beli anđeo bez pečenja

10/03/2024

0,0
Rated 0,0 out of 5

Torta beli anđeo važi za jednu od najpopularnijih u Srbiji. Mi vam donosimo najbolji recept za tortu beli anđeo. U daljem tekstu se nalazi lista sastojaka i način na koji se sprema ova torta sa rozen korama.

Vreme kuvanja

90min

Broj osoba

10

Broj kalorija

256

Beli anđeo torta - Sastojci

  • 1 pakovanje kora (kao za rozen tortu)
  • 800 ml mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 8 kašika šećera
  • 70 g mleka u prahu
  • 200 g margarina
  • 80 g putera
  • 350 g šlaga
  • 3 čaše kisele pavlake

Beli anđeo torta - Priprema

  • Najpre ćemo skuvati puding u zaslađenom mleku, pa dodajemo 100 g belu čokoladu (izlomljene) i mešamo dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
  • Zatim puding sjedinjujemo za margarinom, mlekom u prahu i puterom.
  • Ostatak čokolade sitno iseckajte i pomešajte u fil. Sve dobro sjedinite
  • Drugi fil pravimo tako što ćemo umutiti šlag sa hladnom vodom i kiselu pavlaku. Takođe dobro sjedinite.
  • Tortu filovati tako što jednu koru premažemo filom od pudinga, a zatim ide fil od šlaga. Postupak ponavljati sve dok imamo materijala. Poslednja kora premazuje se šlagom.

Vaša torta beli anđeo je gotova! Ako volite torte, onda obavezno da probate naš recept za posnu rozen tortu ili Moskva šnit tortu.

Foto:Youtube / screenshot

Ocenite recept: Beli anđeo torta

Podelite sa vašim prijateljima recept: Beli anđeo torta