Plazma torta bez pečenja: Brz i jednostavan recept!

03/09/2023

4,6
Rated 4,6 out of 5

Poznajete li nekoga ko ne voli torte? S druge strane, plazma je vanvremenski proizvodi na kom su odrasle sve generacije. Zato i ne čudi što plazma torta spada među najpopularnije torte. Recepti se prenose s kolena na koleno, a mnogi se ponose da je baš njihov recept domaći.

Među njima smo i mi! Dugo čuvana tajna sada je pred vama. Uz ovaj recept slobodno recite da pravite najbolju plazma tortu bez pečenja! U čemu je trik? Pa, priprema se za svega 15-ak minuta. Ako nam ne verujete, pogledajte recept u nastavku.

Vreme kuvanja

15min

Broj osoba

6

Broj kalorija

249

Plazma torta - Sastojci

Svi naši recepti mogu da se koriguju u skladu sa brojem ljudi. Gramažu menjajte prema potrebama, bilo da su recepti za kolače ili torte. Nego, od sastojaka za plazma tortu potrebno je sledeće:

550 g plazma keksa
200 g margarina
170 g šećera u prahu
4 jaja
2 dl soka od pomorandže - neki recepti koriste Fantu. Mada, nećete pogrešiti šta god da odaberete.
120 g mlevenih lešnika

Predivđena količina je za 7 do 9 ljudi.

Plazma torta - Priprema

U oveću posudu ubacite plazma keks, jaja, margarin, šećer u prahu i mlevene lešnike, a sok od pomorandže postepno dolivajte.

1. Smesu mesite rukama dok se sve dobro ne sjedini. Ako je neophodno, naspite još soka.
2. Smesa mora biti gusta, a ne previše. Takođe, vodite računa da ne bude suva, jer tako nećete moći da dobijete željeni oblik.
3. Kalup za plazma tortu može biti bilo kakvog oblika. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara ili vam je nadohvat ruke. U njega sipajte sjedinjenu masu i ravnomerno raspodelite. Preko toga nanesite mlevene lešnike.

Verovali ili ne, ali vaša plazma torta je gotova!

Pojedini recepti sadrže sastojke kao što su slatka pavlaka koja se u kombinaciji sa čokoladom koristi za ukršavanje. Naravno, tortu ukrasite prema svom ukusu. Postoji bezbroj mogućnost, ali mi se držimo klasike.

Dakle, vidite i sami da se ova plazma torta bez pečenja sprema brzo i jednostavno. Ova torta zasigurno će zauzeti posebno mesto među receptima koje posedujete.

Iako je plazma torta naš ponos, nije fer na ne pomenemo i druge, a tu pre svega mislimo na čoko moko tortu, ovakav recept dosad niste probali!

PS javite kako je ispala plazma torta

Izvor slike: shutterstock.com

Ocenite recept: Plazma torta

Podelite sa vašim prijateljima recept: Plazma torta