12/10/2023
Vreme kuvanja
45min
Broj osoba
6
Broj kalorija
540
2 pakovanja piškota (duple)
270 g putera (može i margarin)
270 g čokolade (Menaž)
200 g šećera u prahu
6 jaja
kašika ruma za fil
2 kašike ruma
2 dl mleka (za piškote i umakanje)
120 g lešnika (prepečenog)
Kako su svi sastojci spremni, došao je red da se napravi torta.
U šerpu naređajte piškote koje ste umočili u mleko i rum.
Cele stavite na dno, a pola ide uz ivicu šerpe.
Za fil je potrebno da dobro umutite puter i šećer u prahu.
Potom dodajte 6 žumanca, ali jedno po jedno.
Zatim ide kašika ruma i mleveni lešnik.
Otopite 250 g čokolade i vrelu je naspite u fil.
Zasebno umutite belanca i dodajte u fil.
Sve dobro umutite, pa sipajte preko piškota u šerpu.
Na samom vrhu poređajte preostale piškote.
Kada završite torta neka ide u frižider preko noći.
Sutradan je izvadite i možete je ukrasiti na razne načine.
Verujemo da ćete uživati u svakom zalogaju markiza torte. Recept je jednostavan, lako ćete ga upamtiti, a najbolje je da ga sačuvate. Tako će vam markiza torta uvek biti nadohvat ruke. Ako su vam recepti s čokoladom omiljeni, onda obavezno probajte naš recept za čoko moko tortu. Osim toga, tu je i neponovljiva čokoladna torta, verovatno kraljica svih torti.