Milka torta: Fantastičan recept sa belom i crnom Milka čokoladom!

20/11/2023

5,0
Rated 5,0 out of 5

U moru raznih torti koje možemo da spremamo, mi smo za danas izdvojili milka tortu. Nema potrebe isticati koliko je Milka popularna čokolada i zašto je toliko volimo. A kada se iskombinujem s određenim sastojcima, onda dobijamo savršenu tortu.

Naš recept uključuje belu i crnu Milka čokoladu, već to dovoljno govori o kakvoj poslastici je reč. Za recept će vam biti potrebno nešto više sastojaka, a vreme spremanja je znatno duže u odnosu na druge recepte za torte kod nas na sajtu.

Iako vas to možda odvrati od spremanja milka torte, verujte nam da je vredna truda. Jednom kada je napravite, postaće vam omiljen recept.

Vreme kuvanja

150min

Broj osoba

10

Broj kalorija

135

Milka torta - Sastojci

Kore
6 belanaca
6 kašika sećera
Kašika brašna
100 gr mlevenih oraha (prženih)

Fil
6 žumanaca
2 kašike brašna
2 kesice pudinga od vanile
100 g šećera
500 ml mleka
100 g bele čokolade (Milka)
100 g crne čokolade (Milka s lešnicima)
125 g margarina
150 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu

Milka torta - Priprema

1. Umutite 2 belanca da bude penasta, a usput dodajte 2 kašike šećera.
2. Promešajte 25 g mlevenih oraha i pola kašike brašna.
3. U kalup stavite pek papir, sipajte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.
  4. Postupak ponovite za preostale kore. 

Kako smo spremili kore za tortu, sada ćemo napraviti fil.

1. Žumanca umutite sa 25 g šećera. 
2. U zasebnoj posudi sipajte puding, 25 g šećera, kašike brašna sa 125 ml mleka. Mleko koje je preostalo prokuvajte. 
3. Žumanca i puding promešajte, a potom dodajte u mleko koje je prokuvano. 
4. Kuvajte dok fil ne postane gust oko minut do dva. Važno je da neprestano mešate. 
5. Potom fil delite na 2 dela. U jedan sipate belu čokoladu, a u drugi crnu. Mešajte dok se čokolade ne istope. 
6. Kada se svaki fil ohladi, ubacite umućeni margarin u svaki od deo.
7. Zatim umutite slatku pavlaku i šećer u prahu. 
8. Slaganje milka torte ide po sledećem principu:
9. Kora-tamni fil, svetli fil, slatka pavlaka i za kraj kora. 
10. Postupak ponavljate dok imate materijala, a poslednju koru možete da ukrasite po sopstvenoj želji.

Milka torta zahteva više vremena i sastojci mogu biti skuplji, ali verujte nam da vredi. Njen fantastičan i pun ukus će vas raspametiti. Ova torta je odlična opcija za rođendane i praznike.

Ako kojim slučajem želite nešto drugačije torte, kako vam zvuči plazma torta? Naravno, tu su i razni drugi recepti, kao što je posna torta sa rozen korama ili čoko moko torta. Za koju god da se odlučite nećete pogrešiti.

Foto: Recepti.com / Milena Radivojević

Ocenite recept: Milka torta

Podelite sa vašim prijateljima recept: Milka torta