05/12/2023
Vreme kuvanja
90min
Broj osoba
10
Broj kalorija
413
Za kore:
7 belanaca
7 kašika šećera
6 kašika brašna
1 ⅕ praška za pecivo
150 ml mleka
Za fil:
7 žumanaca
125 g šećera u prahu
125 g maslaca
50 g margarina
1 ⅕ kesica vanilin šećera
Dodatno:
50 g šlaga (krem od vanile)
100 ml mleka
1. Umutite 3 belanca i 3 kašike šećera dok ne dobijete gust i čvrst sneg.
2. Zatim dodajte 3 kašike brašna i kašičicu praška za pecivo.
3. Mešajte dobro i dobijenu smesu naspite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
4. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
5. Ispečene kore prelijte s 50 ml mleka. Ponovite postupak za preostale kore.
6. Zatim umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu i vanilin šećerom.
7. Naspite u šerpu i kuvajte dok se smesa ne zgusne.
8. Pošto budu gotovo, neka se dobro ohladi.
9. Maslac,margarin i preostali šećer u prahu umutite, a potom sjedinite obe smese.
10. Stavite koru na tacnu i preko nanesite fil (trećinu od ukupne količine).
11. Postupak ponavljate dok imate materijala.
12. Potom umutite mleko i šlag kojim ćete ukrasiti tortu.
Sladoled torta je spremna za degustaciju. Iako možda deluje komplikovano, verujte nam da ćete je bez problema napraviti ovu tortu. Sada imate jedan kvalitetan recept kome uvek možete da pribegnete kada želite da se zasladite.
Ovi nisu jedini recepti za ljubitelje sočnog i punog ukusa. Naša preporuka je da probate neki recept za slatke pite i peciva, a ako ste ljubitelji torti i kolača, onda su recepti za kinder tortu i krofne.
Foto:Shutterstock