27/09/2023
Vreme kuvanja
90min
Broj osoba
22
Broj kalorija
155
pakovanje rozen kora
600 ml fante
250 g posnog margarina
3 kesice pudinga od vanile
350 g posnog šlaga
250 g šećera u prahu
200 g posne crne čokolade (može i bela - stvar ukusa)
Najpre u 150 ml fante razmutite puding.
Preostalu fantu stavite na ringlu i neka provri, a potom ukuvajte razmućeni puding.
Čokoladu je potrebno da otopite na laganoj vatrici s malčice ulja.
Potom naspite fil u čokoladu, umutite i odložite da se ohladi.
Zatim umutite margarin s šećerom u prahu.
Pošto se fil ohladi, dodajte umućen margarin.
Šlag mutite sa kiselom vodom (može i obična).
Pošto sve bude spremano, došao je red da se torta filuje. Postupak je jednostavan.
Najpre kora, zatim nanesete fil, potom šlag i opet kora.
Korake ponavljati dokle god imate materijala.
Za kraj možete ukrasiti tortu šlagom.
Pošto torta bude gotova, stavite je u frižider tokom noći.
Sada je vaša posna rozen torta gotova i spremna da je poslužite. Ne sumanjamo da će vam se dopasti i da recept nećete moći da sačuvate od prijatelja i porodice.
Ako volite nešto drugačije poslastice, tu su i recepti za posne kolače. Mi vam izdvajamo proveren, jednostavan i brz recept za posni kolač s jabukama.
Foto:Shutterstock