Posna torta sa rozen korama

27/09/2023

4,3
Rated 4,3 out of 5

Kako se bliži perioda slava i posta, red je da postoje recepti za posne torte. Dosad smo vam predstavili posnu plazma i posnu reform tortu.

Danas donosimo još jedan recept, u pitanju je posna torta sa rozen korama. Ova torta sprema se jednostavno. Svi sastojci su dostupni i ključ je da odstoji preko noći, kako bi se što bolje stvrdnula. U daljem tekstu čeka vas spisak sastojaka za posnu tortu sa rozen korama i recept.

Vreme kuvanja

90min

Broj osoba

22

Broj kalorija

155

Posna torta sa rozen korama - Sastojci

pakovanje rozen kora
600 ml fante
250 g posnog margarina
3 kesice pudinga od vanile
350 g posnog šlaga
250 g šećera u prahu
200 g posne crne čokolade (može i bela - stvar ukusa)

Posna torta sa rozen korama - Priprema

Najpre u 150 ml fante razmutite puding.
Preostalu fantu stavite na ringlu i neka provri, a potom ukuvajte razmućeni puding.
Čokoladu je potrebno da otopite na laganoj vatrici s malčice ulja.
Potom naspite fil u čokoladu, umutite i odložite da se ohladi.
Zatim umutite margarin s šećerom u prahu.
Pošto se fil ohladi, dodajte umućen margarin.
Šlag mutite sa kiselom vodom (može i obična).

Pošto sve bude spremano, došao je red da se torta filuje. Postupak je jednostavan.

Najpre kora, zatim nanesete fil, potom šlag i opet kora.
Korake ponavljati dokle god imate materijala.
Za kraj možete ukrasiti tortu šlagom.
Pošto torta bude gotova, stavite je u frižider tokom noći.

Sada je vaša posna rozen torta gotova i spremna da je poslužite. Ne sumanjamo da će vam se dopasti i da recept nećete moći da sačuvate od prijatelja i porodice.

Ako volite nešto drugačije poslastice, tu su i recepti za posne kolače. Mi vam izdvajamo proveren, jednostavan i brz recept za posni kolač s jabukama.

Foto:Shutterstock

Ocenite recept: Posna torta sa rozen korama

Podelite sa vašim prijateljima recept: Posna torta sa rozen korama