Posna kinder torta: Savršen recept za posnu slavsku trpezu

01/11/2023

4,5
Rated 4,5 out of 5

Predstojeći praznici samo što nisu stigli, zato mnogi traže savršen recept za neku posnu tortu ili posni kolač. Dosad ste imali prilike da isprobate razne posne recepte, kao što su posna plazma torta ili recept za posni kolač sa višnjama.

Osim pomenutih postoji još recepata koji su i te kako ukusni i pogodni za praznične prilike. Jedan od njih je recept za posnu kinder tortu. Naravno, tu je i klasična kinder torta, zato je red da imamo i njenu posnu opciju.

Većinu sastojaka imate kod kuće, s tim što za posnu kinder tortu treba da nabavite sojino mleko. Neki možda i to imaju, ali čisto da napomenemo. U nastavku tekst nalaze se detaljni koraci kako se sprema posna kinder torta i lista sastojaka.

Vreme kuvanja

90min

Broj osoba

18

Broj kalorija

256

Posna kinder torta - Sastojci

Za koru (odnosi se na jednu):
40 g mlevene plazme (posne)
40 g lešnika (mlevenih)
100 g brašna
5 kašika šećera
decilitarl kisele vode
0.5 dl ulja
pola kesice praška za pecivo
40 g lešnika (krupnije mlevenih)

Za prvi fil:
litar sojinog mleka
250 g šećera
3 vanilin šećera
180 g pudinga od vanile
kašika gustina
200 g posnog margarina
80 g sojinog šlaga
decilitar kisele vode
80 g bele čokolade (posne)
80 g mleka u prahu (posno)
80 g crne čokolade (posne)

Za drugi fil:
250 g sojinog šlaga
4 dl kisele vode

Dodatno:
250 g plazma keksa (posno za drugu koru)
250 g posnog krema
decilitar za sojinog mleka za natapanje plazma keksa

Posna kinder torta - Priprema

1. Krećemo od kore, tako što ćete u činiji pomešati sve sastojke, osim krupnijih lešnika. Sve dobro sjedinite. 
2. Obložite pleh papirom za pečenje i preko naređajte krupniji lešnik. 
3. Zatim sipajte smesu i ravnomerno je razmažite. 
4. Pecite je 15 minuta na 200 stepeni.
5. Po istom principu napravite ostale kore, a svaku premažite sa po 100 g posnog margarina.

Sada ćemo napraviti prvi fil

1. 0.8 dl mleka pomešajte s vanilin i običnim šećerom, sačekajte da provri. 
2. Ostatak umutite sa prahom za puding i gustinom. 
3. Pošto mleko provri skuvajte puding. 
4. Kada se ohladi naspite margarin koji ste prethodno umutili. 
5. Zasebno mutite sojin šlag i kiselu vodu, a potom naspite u fil i podelite.
6. U ⅓ dodaje se otopljenu posna bela čokolada, sojinog mleka u prahu i sjedinite.
7. U ⅔ dodaje se otopljena posna crna čokolada i sjedinite s filom. 
Drugi fil pravite tako što dobro umutite kiselu vodu i sojino mleko. 

Sada na red dolazi filovanje torte

1. Prvu koru premažite kremom, ½ crnog fila, pa zatim dodati šlag.
2. Za drugu koru naređajte plazma keks koji ste prethodno natopili sojinim mlekom. 
3. Preko toga naneti beli fil, a potom šlag.
4. Zatim ide druga kora koje treba da premažete kremom sa donje strane
5. Ostatak crnog krema korsitite da celu tortu, a šlag upotrebite za dekoraciju.

Deluje komplikovano, ali ova posna torta je veoma ukusna. Videćete i sami po reakciji prijatelja, nema sumnje da će brže-bolje želeti da saznaju recept.

Izvor slike: shutterstock.com

Ocenite recept: Posna kinder torta

Podelite sa vašim prijateljima recept: Posna kinder torta